Landelijke burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat je samen viert met je buren en de buurt. Een gezellig dag waarbij je samen iets goeds doet voor de buurt. De landelijke burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds om buurten in Nederland  socialer, leuker en veiliger te maken.

Dit jaar vieren we burendag in het vierde weekend van september op zaterdag 26 september 2015.


Samen met de buren.

"Beter een goede buur, dan een verre vriend" Maar hoe goed kent u uw buren eigenlijk?

koffie ochtend
Vraag uw buren eens gezellig op de koffie. Of wil je het wat groter aanpakken? Laat dan uw buren een lekkere Hollandse appeltaart bakken of zorg voor bijzondere multiculturele hapjes.

TIP: huur een aantal klapstoelen zodat iedereen kan zitten. Of wil je het budgetneutraal houden, vraag dan of iedereen z'n eigen stoel meeneemt.

buurtfeest
Een buurtfeest of buurtbarbeque is een mooi moment of kennis met elkaar te maken. Uiteraard kan de buurt barbecue ook een mooie afsluiting zijn van een andere activiteit zoals het opknappen of schoonmaken van je buurt of straat.

TIP: Huur statafels en een barbecue en vraag alle buren om eigen vlees, vegetarisch en drank mee te nemen, zo houd je de kosten in de hand en kan iedereen rekening houden met z'n eigen (dieet) wensen.

buurtmaaltijd
Een gezellig buurtmaaltijd waarbij alle buren hun culinaire kunsten tonen. Buurtjes schuiven gezellig aan tegen een kleine vergoeding. Zoek buren bij elkaar die lekker kunnen koken. Niet alle buren hebben hun roots in Nederland. Dat gaat vast en zeker een mooi multiculturele maaltijd opleveren.

TIP: huur tafels en stoelen en maak een mooie lange tafel waarbij alle buren gezellig aanschuiven. Als je besluit er een gezellig straatfeest van te maken vergeet dan niet om tijdig een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Als het weer het niet toelaat kan je uitwijken naar een buurthuis of verenigingsgebouw.

burendagspecial

invulling van de burendagspecial nog nader te bepalen